© 2008-2013 Handelsbolaget Smakarna

Uppdaterad 2013-01-19

Start


Snitta fikonet på toppen.


Tryck försiktigt så det öppnar sig.


Fyll gärna med riven vit choklad.


Temperaturen på ugnen skall vara försiktig då chokladen långsamt ska smälta och fikonet inte bli allt för varmt.

Färska fikon.


Choklad efter smak.

Ca 16 st


2 ägg
2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
2tsk matolja
2msk sirap
2dl vetemjöl
1dl smält mörk choklad
1 tsk bakpulver

Rör ihop ingridienserna till en slät smet.


Portionera upp dessa i passande formar, fyll dem gärna med vit choklad på bit.


Temperaturen på ugnen bör vara 185. Tänk på att de inte skall bakas fullt igenom, muffinsen skall vara mycket porös i mitten.


Frukt efter smak.


Choklad efter smak

Skär frukten i bitar, lägg en tunn bädd i en ungssäker form.


Riv rikligt med både mörk och vit choklad över.


Gratinera i ugn tills chokladen smällt.


Servera gärna med glass eller vaniljkräm, eller varför inte båda ..

ps. när det kommer till riven choklad, skulle den vara mjuk låt den gärna ligga i frysen så blir den lättare att riva .. 

mvh Micke.