© 2008-
Uppdaterad 2013-
Häll av lite av ölen (ca. 10cl). Hacka vitlök och habanero smått och lägg det i ölburken (kan skumma).
Salta/peppra och strö chilliflakes på och i kycklingen.
Trä kycklingen över burken och se till att halsen blir ganska tät (ölen skall ånga på insidan av kycklingen). Stek stående i ugnen på ca. 200 grader i minst 2 timmar, pensla lite då och då med det som hamnar på plåten (gärna lite längre i ugnen, det är ingen fara att den blir torr).
33cl mörk burköl
Färsk kyckling
Färsk vitlök
Färsk Habanero (stark chillifrukt)
Salt/peppar/chilliflingor
Gul lök
Fänkål
Morot
Vitlök (hel, ej klyftor)
Kålrot
Potatis (fast)
Paprika
Matolja
Tryffelolja (kan vara svår att få tag på ibland, använd i så fall matolja som är smaksatt med tryffel)
Rökt Havssalt (flingsalt)
Färsk Rosmarin
Salt/peppar/chilliflingor
Kantareller
Grädde/mjölk
Smör
Mjöl
The Ileach (rökig whisky)
Sky och öl från kycklingen
Salt/peppar
Fräs kantarellerna i smöret, häll i lite av whiskyn. Efter ca 5 min småputtrande, tillsätt mjölet (bottenredning). Häll i grädden och mjölken, låt småkoka i ca 15 min. Smaka av med steksky, öl, salt, och whisky.
Blanda matolja och tryffelolja. Smörj en bakplåt med oljeblandningen. Dela vitlöken på mitten och skiva upp halvorna tunnt, fördela i botten. Tvätta potatisen och skiva upp den i ca 5mm tjocka skivor. Skär morot, kålrot och paprika i stavar. Dela löken och fänkålen i halvor samt skär den i lagom tjocka ”halvringar”. Blanda samman allt med den färska rosmarinen och kryddorna. Lägg allt på vitlöken och stek I ugn på ca. 175 grader (ca 30min), rör om någon gång.